Παρασκευή 22 Μαΐου 2015

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΩΝ ΛΟΥMΠΕΝ ΤΣΑΡΛΑΤΑΝΩΝ



Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΩΝ ΛΟΥMΠΕΝ ΤΣΑΡΛΑΤΑΝΩΝ

Μέχρι τώρα στην πολιτική ιστορία κάθε κυβέρνηση προσέφερε κάποιο έργο, εξυπηρετούσε κάποια συμφέροντα  αλλά κατάφερνε τελικά να διατηρήσει την κοινωνική συνοχή. Όλες οι  κυβερνήσεις είχαν ένα βαθμό αυτονομίας από τις πιο μικροπρεπείς πλευρές του λαού και συνέβαλαν σε κάποιο βαθμό στην εξύψωση του. Ποτέ άλλοτε μια κυβέρνηση, όπως η κυβέρνηση της αριστεράς με τους λάιτ φασίστες, δεν ταυτίστηκε με την πιο ποταπή και χυδαία πλευρά του λαού. Την στηρίζει χωρίς αρχές γιατί σε αυτήν αναγνωρίζει τον εαυτό του, που χωρίς να κουνήσει το μικρό του δακτυλάκι περιμένει  να επιβιώσει από την ελεημοσύνη του ηγεμόνα. Ανέχονται μια χώρα με τέτοιο κλίμα να μην αξίζει η καλλιέργεια της γης, επειδή για αυτούς συνεταιρισμός  σημαίνει ομαδική ρεμούλα και αφού έφαγαν τον αγλέορα σήμερα εκλιπαρούν την ελεημοσύνη των Κουτόφραγκων δανειστών. Δεν θέλουν να γίνει καμιά επένδυση , να ανοίξει κάποια δουλεία , εκλιπαρώντας την αργομισθία του δημοσίου, θέλουν ακόμα και τώρα να δουλεύει το 10% και αυτοί να θρέφουν κόλους. Κλαίνε οι μικρομαγαζάτορες  για τα μονοπώλια που τους εξαφανίζουν, αφελληνίζοντας μας -πάντα η πατρίς χωρίς ανθρώπους ήταν το καταφύγιο του απατεώνα- χωρίς να συνεταιρίζονται στην προμήθεια και εμπορία ελπίζοντας ότι αυτοί θα φάνε τον γειτονικό μαγαζάτορα. Απαιτούν από εμάς, που ζήτημα αν κάποιο μέλος της οικογένειας μας δουλεύει ή παίρνει σύνταξη να αγοράζουμε από αυτούς σε τιμές 30% ή 40% ακριβότερα για να είμαστε λέει πατριώτες και όχι Ανθέλληνες, αυτοί οι χυδαίοι πατριώτες της τσέπης.
 Τρείς και πλέον μήνες οι μέτριοι που η τύχη τους έκανε κυβερνήτες, περιέφεραν την κουτοπόνηρη, Τουρλομπαρόκ μαγκιά τους ανά τις πρωτεύουσες του κόσμου «διαπραγματευόμενοι» μόνο στις  συνεντεύξεις τύπου δηλώνοντας  ότι θα πέσουν μέχρι ενός στην προσπάθεια τους να νικήσουν όλο τον κόσμο  μη πληρώντας τίποτα , αντιθέτως θα μας  πληρώσουν κιόλας. Συγχρόνως στο εσωτερικό εκτραχύνει στο έπακρο της χυδαιότητας την πολιτική αντιπαράθεση, αδιαφορώντας αν δημιουργεί εμφυλιοπολεμικές εστίες (Χαλκιδική) μόνο και μόνο γιατί  αν την εξαναγκάσουν  να πάρει μέτρα, να τα ρίξει στην προδοσία  των μνημονικών. Αν συμβεί αυτό θα διατηρήσουμε άραγε την ψυχραιμία μας και η πολιτική αντιπαράθεση θα μείνει μόνο στα επίπεδα του πολιτικού λόγου; Ποτέ άλλοτε ο πολιτικός λόγος της αριστεράς δεν έμοιαζε τόσο πολύ στον ακροδεξιό, στην καλύτερη περίπτωση, λόγο. Κατάφεραν να μας κάνουν απεχθείς όχι μόνο στους τοκογλύφους αλλά και σε όλους τους λαούς. Θα μπορούσαν ίσως να χαλαρώσουν  την δημοσιονομική   θηλιά, αν είχαμε ένα πρόγραμμα επενδύσεων, ζητώντας αυτές οι επενδύσεις να μην είναι αποικιοκρατικού χαρακτήρα, για να ξεκινήσει η παραγωγή, ζητώντας να στηρίξουν ένα υγειές συνεταιριστικό κίνημα που θα ξεκινά από την προμήθεια, παραγωγή, εμπορία και μεταποίηση, αν έβλεπαν πως έχουμε σκοπό να κάνουμε κάτι για την επαναλειτουργία της κοινωνίας. Φυσικά δεν θα στηρίξουν την επαναλειτουργία του μέχρι χθες Βορεοιοκορεάτικου  καθεστώτος των δημοσίων υπαλλήλων. Φυσικά οι εταίροι τα συμφέροντα τους εξυπηρετούν ούτε άγγελοι εξ ουρανού είναι που θέλουν μόνο την σωτηρία μας, έχουμε όμως το εφόδιο της ένωσης που αν οι Γερμανοί δεν την υπερασπίσουν θα καταρρεύσουν και οι ίδιοι. Μα αν ακόμα δεν μας ελάφρυναν καθόλου, θα μπορούσαμε με τεράστιες δυσκολίες , θυσίες και  την πιο βαθειά  κοινωνική συνοχή κάποια στιγμή να φέρουμε την ζωή μας σε ανεχτά επίπεδα. Για να μην τους αδικούμε όμως, η διαπραγμάτευση έφερε την πιο μεγάλη τομή στην επιστήμη της γλωσσολογίας, η γλωσσά μας, μέσα σε τρείς μόνο μήνες,  έγινε πλουσιότερη, με χιλιάδες νέες λέξεις. Η επανάσταση της γλωσσολογίας. Σημαντική ήταν και η χωροταξική τομή που έφερε στους τόπους διαπραγμάτευσης.
  Να έρθουμε τώρα και στις πλευρές που ακόμα, δυστυχώς, δεν έχει αξιοποιήσει  η τέχνη της επιθεώρησης. Πρέπει σίγουρα να απονεμηθεί  στην κυβέρνηση, των Καμένων αριστερών, δίπλωμα ευρεσιτεχνίας σαν την μοναδική κυβέρνηση που  νομοθετεί και πράττει σε παράλληλους  από την κοινωνία, που την εξέλεξε, κόσμους. Αν εξαιρέσει κανείς το ζήτημα των καθαριστριών όλες οι υπόλοιπες ενέργειες έγιναν στον γαλαξία της Ανδρομέδας. Για την Ε.Ρ.Τ μάζεψε 50 κρασοπατέρες που ιδέα δεν είχαν για την λειτουργίας της και έφτιαξε ένα «δίκαιο», ωραίο, δημοκρατικό, φιλολαϊκό και καινοτόμο νόμο, ξέχασαν όμως πως οι νόμοι πρέπει να ψηφίζονται στον χώρο και τον χρόνο και όχι στην εικονική πραγματικότητα της γόνιμης φαντασίας τους. Οι προηγούμενοι μπακάληδες  έκαναν δήθεν  οικονομία, απολύοντας το προσωπικό της Ε.Ρ.Τ,  αλλά άφησαν εδώ και δύο χρόνια να αχρηστευτεί μεγάλο μέρος του εξοπλισμού της ειδικά στην ραδιοφωνία  και τώρα χρειάζεται μια τεράστια επένδυση τουλάχιστον 100 εκατομμυρίων, για να επαναλειτουργήσει. Ικανοποίησαν το θυμικό στο Πόπολο προσλαμβάνοντας ανθρώπους προφανώς για να πεινούν καφέ και να τρώνε τυροκαφτερή και παϊδάκια. Έκαναν ένα νόμο λέει για την ανθρωπιστική κρίση μετά την νίκη τους, όπως ακριβώς οι Ρωμαίοι αυτοκράτορες έδιναν  άρτο και θέαμα στον πάντα χειμαζόμενο Ρωμαϊκό όχλο.  Δεν φοράνε γραβάτες, ταξιδεύουν, μπροστά από φακούς και κάμερες, με το λεωφορείο της γραμμής, σε λίγο και με ωτοστόπ, ταξιδεύουν στις πρωτεύουσες  σαν κοινοί θνητοί, ανταγωνιζόμενοι την λαϊκότητα, του Ξανθόπουλου,του Καζαντζίδη και του Αλέφαντου. Εξύψωσαν το πατριωτικό μας φρόνημα, βρυχώμενοι ως λέοντες προς τους δανειστές, φτιάχνοντας την Επιτροπή Λογιστικού Ελέγχου του Χρέους. Ξεχνώντας, φυσικά ότι μια τέτοια επιτροπή αν δεν είναι αποδεκτή από όλα τα μέρη, δεν θα είναι τίποτα άλλο από Μεξικάνικη σαπουνόπερα με την ΖΩΗ στον ρόλο της Εσμεράλδα. Έρχεται σε επαφή με Ρώσους, Κινέζους, Μπόερς και Οθωμανούς φτιάχνωντας συμμαχίες με την σκιά τους. Φυσικά έχουμε την κυρία πρόεδρο, που σαν την Αγία της Άβυλα να μας  προστατεύει απ’ την αυθαιρεσία των πλούσιων και του κράτους.
  Υπάρχει ελπίς, ο κάλος θεός, φρόντισε στο πρόσωπο της προέδρου να μετεμψυχωθεί η Ζαν ντ΄ Άρκ  που μαζί με τον έφιππο στρατηλάτη Καμένο θα καταλήσει το κράτος των Ούνων.   

2 σχόλια: