Δευτέρα 1 Αυγούστου 2011

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΗΤΗ. ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "ΧΑΝΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ"

Βλέπετε άρθρα από την κατηγορία ΤΟΠΙΚΑ

0ΤΟΠΙΚΑ
ΣΤΟΝ ΠΛΑΚΙΑ
Πάρτι με ναρκωτικά
ΡΕΘΥΜΝΟ
(ΑΠΕ - ΜΠΕ)
´Πάρτι´ με ναρκωτικά και όχι μετά μουσικής επέλεξαν να κάνουν έξι άτομα, πέντε Ελληνες από το Ρέθυμνο και ένας Βρετανός τουρίστας.
Πρόκειται για άτομα ηλικίας από 29 έως και 41 ετών (ο Βρετανός), οι οποίοι συνελήφθησαν μετά από εκτεταμένους ελέγχους της ΕΛ.ΑΣ. στον Πλακιά, νότια του Ρεθύμνου, όπου πραγματοποιείται φεστιβάλ μουσικής, κυρίως ηλεκτρονικής.
Πέραν της απόφασης της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης να διεξαχθούν εκτεταμένοι έλεγχοι για ναρκωτικά στην περιοχή, λόγω της συγκεκριμένης διοργάνωσης, στο Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ρεθύμνου είχαν φτάσει πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες πρόσωπα που διέμεναν σε μισθωμένα εξοχικά δωμάτια του χωριού κατείχαν ναρκωτικές ουσίες.
Με τη συμβολή αστυνομικού σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών και σε έρευνα που έγινε στα διαμερίσματα των συγκεκριμένων προσώπων, εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν 9,8 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, 14 δισκία αμφεταμινών καθώς και 4,5 γραμμάρια κρυσταλλικής μεθαμφεταμίνης σε μορφή σκόνης.
0ΤΟΠΙΚΑ
ΣΤΗΝ ΠΑΛΙΑ ΕΘΝΙΚΗ ΟΔΟ
Τροχαίο δυστύχημα με νεκρό 25χρονο
Αλλο ένα θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε προχθές το πρωί με θύμα, αυτή τη φορά, έναν 25χρονο από την Αθήνα με καταγωγή από τα Χανιά αυξάνοντας δραματικά τον αριθμό των νεκρών το τελευταίο χρονικό διάστημα στους δρόμους της Κρήτης. Στο Νομό Χανίων οι νεκροί σε τροχαία δυστυχήματα κατά το τελευταίο τετραήμερο είναι τρεις.
Ο νεαρός επέβαινε σε δίκυκλη μοτοσυκλέτα που οδηγούσε ένας 29χρονος φίλος του και κατευθύνονταν από την περιοχή της Αγίας Μαρίνας προς τα Χανιά. ´Το ατύχημα έγινε στο 5ο χιλιόμετρο της παλιάς εθνικής οδού στο ύψος του σούπερ μάρκετ "Μαρινόπουλος". Η μοτοσυκλέτα πήγε να κάνει προσπέραση σε ένα τουριστικό λεωφορείο με αποτέλεσμα να μπει στο αντίθετο ρεύμα και να συγκρουστεί με ΙΧ όχημα που ερχόταν από την αντίθετη κατεύθυνση´, ανέφερε στα ´Χ.Ν.´ ο διοικητής της Τροχαίας κ. Κουβαράκης.
Ο 25χρονος τραυματίσθηκε σοβαρά και μεταφέρθηκε στο Νομαρχιακό Νοσοκομείο Χανίων, ωστόσο...
0ΤΟΠΙΚΑ
ΣΤΟ ΠΑΡΚΟ ΠΟΛΕΝΤΑ ΣΤΗ ΝΕΡΑΝΤΖΙΑ ΒΟΥΚΟΛΙΩΝ
Πέτρινο δέντρο για τα θύματα των τροχαίων
Ενα πέτρινο δέντρο, που θα συμβολίζει τα 193 κράτη - μέλη των Ηνωμένων Εθνών, αφιερωμένο  στους ανθρώπους που έχασαν την ζωή τους στον «ακήρυχτο πόλεμο» της ασφάλτου, πρόκειται να θεμελιωθεί από τον ΟΗΕ στο Πάρκο Πολέντα.
Στο πλαίσιο αυτό τον Νοέμβριο αναμένεται στα Χανιά εκπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, ο οποίος θα τοποθετήσει το δέντρο των Εθνών.
Αυτό ανακοινώθηκε κατά την τελετή του ετήσιου μνημόσυνου υπέρ αναπαύσεως των ψυχών όλων των θυμάτων τροχαίων δυστυχημάτων του Νομού Χανίων, που έγινε χθες το πρωί στον Ιερό Ναό Αγίου Χριστοφόρου, στο Πάρκο «ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΟΛΕΝΤΑΣ» (θέση Νεραντζιά), χοροστατούντος του σεβασμιωτάτου μητροπολίτου Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλοχίου.
Το ´παρών´ σην εκδήλωση έδωσε ο γενικός γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης, κ. Αθ. Καρούντζος, βουλευτές του Νομού και εκπρόσωποι της Αυτοδιοίκησης, που απηύθηναν έκκληση για συνετή οδήγηση, ενώ υπογράμμισαν την ανάγκη για αναβάθμιση του οδικού δικτύου...
0ΤΟΠΙΚΑ
ΟΜΑΔΑ ΙΤΑΛΩΝ
Από την Ιταλία στην Κίσαμο με ιστιοφόρο
Σπάνιο μνημείο μοναδικής αρχαιολογικής και ιστορικής σημασίας αποτελεί το κάστρο της Γραμπούσας, που βρίσκεται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος της πολιτιστικής εταιρείας ´Marco Polo system´ από την Ιταλία.
Τα μέλη της ομάδας βρίσκονται στην Κίσαμο, τον τελευταίο σταθμό μιας πολυήμερης θαλάσσιας περιοδείας με ιστιοφόρο στα ενετικά κάστρα της Αδριατικής και της Μεσογείου. Ξεκινώντας από τη Βενετία η ομάδα των Ιταλών επισκέφθηκε οχυρώσεις στο Μαυροβούνιο, στην Κέρκυρα, στην Πάργα, στη Μεθώνη, στην Κορώνη, στην Πύλο, στα Κύθηρα και στην Κρήτη. Συγκέντρωσε στοιχεία, φωτογράφισε κάθε οχύρωση και ήρθε σε επαφή με τις τοπικές κοινωνίες. Προχθές το βράδυ ο Δήμος Κισάμου υποδέχθηκε επίσημα το πλήρωμα του ιστιοφόρου ´Arina´. Τους Ιταλούς καλωσόρισε ο αντιδήμαρχος κ. Αντώνης Σχετάκης και τους διασκέδασε το συγκρότημα του Λαϊνάκη, ενώ χόρεψε και τοπικό χορευτικό σχήμα.
´Στόχος του ταξιδιού αυτού είναι η μελέτη όλων των βενετσιάνικων κάστρων που κατά καιρούς κτίστηκαν...
0ΤΟΠΙΚΑ
ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ ΠΑΡΑΛΙΑ ΤΩΝ ΧΑΝΙΩΝ
Σκάφος με 61 μετανάστες
Στο Νοσοκομείο Χανίων διεκομίσθη μία έγκυος που βρισκόταν ανάμεσα στους 61 μετανάστες από το Αφγανιστάν και τη Συρία, οι οποίοι προχθές το απόγευμα μεταφέρθηκαν στο λιμάνι της Σούδας με πλοίο της Frontex.
Ο εντοπισμός τους έγινε το μεσημέρι της ίδιας μέρας, όταν μέσω κινητού τηλεφώνου ενημέρωσαν το Κέντρο Επιχειρήσεων του Λιμενικού ότι βρίσκονται σε περιοχή στα βόρεια παράλια. Στη συνέχεια, λιμενικοί έσπευσαν και είδαν πεζούς στην περιοχή Χερσονήσου Ροδωπού Κισάμου δύο αλλοδαπούς, οι οποίοι δήλωσαν ότι μαζί με άλλους πενήντα εννιά μετανάστες, είχαν αποβιβαστεί από ένα σκάφος σε ερημική δυσπρόσιτη περιοχή (Κόλπος Καλόγερος), βόρεια του χωριού Ραβδούχα Κισάμου.
Οπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, οι συνολικά 61 μετανάστες παρελήφθησαν από ισλανδικό σκάφος που επιχειρεί στο πλαίσιο της Μικτής Ευρωπαϊκής Επιχείρησης (POSΕIDON) για την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης στα ευρωπαϊκά θαλάσσια σύνορα και μεταφέρθηκαν στο λιμάνι της Σούδας.
Κατά...
0ΤΟΠΙΚΑ
ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΙΣΤΕΣ ΤΩΝ ΧΑΝΙΩΝ
Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις
Σε άνοδο στην Αθήνα ή και συμμετοχή σε παγκρήτιο συλλαλητήριο στο Ηράκλειο προσανατολίζονται οι αυτοκινητιστές των Χανίων στο πλαίσιο της συνέχισης των κινητοποιήσεών τους.
Το πρωί του Σαββάτου οι αυτοκινητιστές συγκεντρώθηκαν στον χώρο των γραφείων τους στις Μουρνιές και στη συνέχεια κινήθηκαν προς την πόλη με τα οχήματά τους. Εκαναν μια ολιγόλεπτη στάση στην πλατεία Δημοτικής Αγοράς και στη συνέχεια κατευθύνθηκαν στο αεροδρόμιο Χανίων "Δασκαλογιάννης".
Εκεί σταμάτησαν τα οχήματά τους στ’ αριστερά και στα δεξιά του δρόμου χωρίς να εμποδίζουν την κυκλοφορία των άλλων οχημάτων.
"Η αγανάκτησή μας κάθε μέρα πολλαπλασιάζεται. Κάναμε σε επίπεδο Κρήτης τις συνελεύσεις μας και συνεχίζουμε τις κινητοποιήσεις μας", ανέφερε ο πρόεδρος του τοπικού Σωματείου Ιδιοκτητών Ταξί, κ. Ηλίας Καραπατάκης, ενώ ο αντιπρόεδρος του Σωματείου, κ. Παπαδάκης, επεσήμανε πως "αυτός ο παραλογισμός μεταξύ της κυβέρνησης και ταξιτζήδων να δούμε πού θα φτάσει. Πόσο ακόμα αυτοί που...
0ΤΟΠΙΚΑ
ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ενταση σε συνάντηση ιδιοκτητών ταξί με βουλευτές
´Θερμή´ ήταν η συνάντηση και με τους βουλευτές Ηρακλείου, που πραγματοποιήθηκε χθες στα γραφεία της Περιφέρειας Κρήτης, μετά από πρωτοβουλία και αίτημα του κλάδου.
Στο πλαίσιο της συνάντησης ιδιοκτήτες και οδηγοί εξέθεσαν τα προβλήματά τους κι εξήγησαν την κατάσταση, αλλά την ίδια στιγμή διαπληκτίστηκαν τόσο με τη βουλευτή Μαρία Σκραφνάκη όσο και με το βουλευτή Φραγκίσκο Παρασύρη.
Η ένταση άρχισε να ανεβαίνει όταν η κα Σκραφνάκη έκανε λόγο για αίσθηση απειλής που αισθάνεται, την οποία και δεν ανέχεται. Ένταση προκάλεσε και η τοποθέτηση του βουλευτή Φραγκίσκου Παρασύρη, ο οποίος ανέφερε πως δεν συμφωνεί με το σύνολο των προτάσεων του κλάδου, παρά μόνο για το θέμα των πληθυσμιακών κριτηρίων. Ο βουλευτής μάλιστα θεώρησε πως οι προτάσεις είναι «κολοβές», όπως ανέφερε.
Αποτέλεσμα αυτών των τοποθετήσεων ήταν τα πνεύματα να οξυνθούν αλλά και ο κλάδος, σύμφωνα με απόλυτα ασφαλείς πληροφορίες,...
0ΤΟΠΙΚΑ
ΣΤΑ ΝΟΤΙΑ ΤΟΥ ΡΕΘΥΜΝΟΥ
Εικόνες καταστροφής
ΡΕΘΥΜΝΟ
Υπό έλεγχο τέθηκε προχθές το απόγευμα η καταστροφική πυρκαγιά που ξέσπασε το βράδυ της Πέμπτης στα νότια του Ρεθύμνου.
Η  φωτιά την Παρασκευή το βράδυ είχε φτάσει σε απειλητική απόσταση από τα Σαχτούρια και την Ορνέ.
Η εικόνα στην περιοχή του Δήμου Αγίου Βασιλείου είναι δραματική. Χιλιάδες στρέμματα έχουν καεί, ζώα παραδόθηκαν στις φλόγες, ευτυχώς, όμως, δεν κινδύνευσαν ανθρώπινες ζωές.
Η φωτιά κατέκαψε χιλιάδες στρέμματα θαμνώδους και αγροτολιβαδικής έκτασης, δασική και κτηνοτροφική γη, ποιμνιοστάσια, ζώα και απείλησε δεκάδες σπίτια σε οικισμούς και χωριά της ευρύτερης περιοχής του νέου ´Καλλικρατικού´ Δήμου Αγίου Βασιλείου.
Στην περιοχή παρέμεναν, χθες, 11 οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, με πληρώματα 35 ατόμων καθώς και πεζοπόρο τμήμα με 11 πυροσβέστες, λαμβάνοντας προληπτικά μέτρα τυχόν για αναζωπυρώσεις, με αμμοκαλύψεις στις μικροεστίες που εξακολουθούν να καπνίζουν.
Η συγκεκριμένη πυρκαγιά, που ήταν από τις μεγαλύτερες πυρκαγιές των τελευταίων χρόνων και...
0ΤΟΠΙΚΑ
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ ΝΕΑΣ ΜΕΛΕΤΗΣ:
Κρητική διατροφή για καλή υγεία
ΗΡΑΚΛΕΙΟ 
Τα αποτελέσματα μελέτης για τις διατροφικές συνήθειες σε επτά χώρες, που αναδεικνύει την αξία της κρητικής διατροφής και εξηγεί τη μακροβιότητα των Κρητικών, παρουσιάστηκαν σε εσπερίδα, την οποία διοργάνωσε ο Δήμος Μινώα Πεδιάδας, με θέμα την κρητική διατροφή, στο πλαίσιο της 10ης Παγκρήτιας Αγροτικής - Εμπορικής Εκθεσης Αρκαλοχωρίου.
Τη μελέτη παρουσίασε η διαιτολόγος - διατροφολόγος και μέλος του Ειδικού Διδακτικού - Εργαστηριακού Προσωπικού του Πανεπιστημίου Κρήτης Γιάννα Αποστολάκη. Σύμφωνα με τα όσα αναφέρθηκαν, η μελέτη, που βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη, ξεκίνησε το 1960, όταν ο δρ Ancel Keys, ειδικός καρδιολόγος από τη Μινεσότα, την επινόησε για να ερευνήσει τη σχέση διατροφής και καρδιαγγειακών νοσημάτων.
Στη μελέτη συμμετείχαν 13.000 άνδρες ηλικίας 40 - 59 ετών από τη Φινλανδία, την Ολλανδία, την Ιαπωνία, τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, την Ελλάδα (Κρήτη και Κέρκυρα), την Ιταλία και τη Γιουγκοσλαβία.
Τριανταένα χρόνια...
0ΤΟΠΙΚΑ
ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΥΤΥΧΗ ΔΑΜΙΑΝΑΚΗ
Οχι στην αναστολή της λειτουργίας του Κ.Π.Ε. Βάμου
Στην κατάθεση αναφοράς στη Βουλή σχετικά με την απόφαση του Υπουργείου Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων να αναστείλει τη λειτουργία του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Βάμου, προχώρησε ο Ευτύχης Δαμιανάκης.
Σε ανακοίνωση του Γραφείου του αναφέρεται ότι για άλλη μια φορά, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ μεταφέρει στην υπουργό Άννα Διαμαντοπούλου την έντονη δυσαρέσκεια της εκπαιδευτικής κοινότητας και της τοπικής κοινωνίας των Χανίων για την απόφαση αυτή. Στην αναφορά του ο Χανιώτης βουλευτής ενημερώνει την υπουργό για το περιεχόμενο σχετικού εγγράφου του δήμου Αποκορώνου, το οποίο υπογράφεται από τον δήμαρχο Γρηγόρη Μαρκάκη.
Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Δαμιανάκης έχει καταθέσει από τις 26 Ιουλίου επίκαιρη ερώτηση για το θέμα, στην οποία τονίζει ότι η απόφαση για αναστολή λειτουργίας του ΚΠΕ αποτελεί κατάφωρη αδικία σε βάρος της περιφερειακής ενότητας Χανίων, καθώς, όπως σημειώνει, «γίνεται η μοναδική στην Κρήτη, όπου δεν θα...
0ΤΟΠΙΚΑ
ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗΣ ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ
Πλήγμα στον τουρισμό
Δεκάδες επιστολές αγανάκτησης και διαμαρτυρίας από ξένους επισκέπτες που βρίσκονται στα Χανιά και γίνονται μάρτυρες εγκατάλειψης και κακοποίησης αδέσποτων ζώων έχει δεχθεί μέσα σε έναν μήνα ο φιλοζωικός Σύλλογος ´Η μικρή κιβωτός του Νώε´.
Επιστολές διαμαρτυρίας από Δανία, Γερμανία και Βέλγιο ´καταφτάνουν´ καθημερινά στον φιλοζωικό Σύλλογο, όπως αναφέρει στα ´Χ.Ν.´ η κα Σίλκε Βρόμπελ, στις οποίες είναι κοινό το αίσθημα της οργής και της αγανάκτησης για τα όσα έχουν δει με τα μάτια τους οι επισκέπτες κατά την περίοδο των διακοπών τους στα Χανιά.
Οι περισσότεροι επισκέπτες επισημαίνουν ότι δεν πρόκειται να επιλέξουν ξανά τον Νομό μας ως προορισμό καθώς κατά την παραμονή τους εδώ οι εικόνες που αντίκρισαν από τα κακοποιημένα αδέσποτα ζώα  κατέστρεψαν την ποιότητα των διακοπών τους.
´Αυτή η κατάσταση με τα αδέσποτα ζώα δυσφημεί τα Χανιά στο εξωτερικό. Πολλοί επισκέπτες βρίσκουν τραυματισμένα ζώα από αυτοκίνητα ή...
0ΤΟΠΙΚΑ
ΣΤΟΧΟΣ ΦΟΡΕΩΝ:
Προορισμός ποδηλατών το Ρέθυμνο
ΡΕΘΥΜΝΟ
Συζήτηση για όλα τα ζητήματα που απασχολούν τον κλάδο του τουρισμού πραγματοποιήθηκε μεταξύ του Δ.Σ. του Συλλόγου Ξενοδόχων του Ρεθύμνου και του δημάρχου Ρεθύμνου Γιώργου Μαρινάκη.
Ο σχεδιασμός του Δήμου, σε σχέση με τα έργα υποδομών που θεωρούνται απαραίτητα και μάλιστα να επισπεύδεται η υλοποίησή τους, αλλά και η αναγκαιότητα της επιμήκυνσης της τουριστικής περιόδου και οι δράσεις που χρειάζονται για αυτόν τον σκοπό από πολλούς φορείς ήταν στην «ατζέντα» της συζήτησης. Παράλληλα, τέθηκαν ζητήματα όπως αυτό της ηχορρύπανσης και των λυμάτων στις παραλίες που δυσφημούν τον τόπο στους ξένους επισκέπτες.
Ενδιαφέρον παρουσιάζει μια προσπάθεια συντονισμένης δράσης, που υπάρχει η επιθυμία να γίνει, ώστε το Ρέθυμνο να μπορέσει να γίνει προορισμός των ποδηλατών της Ευρώπης που συμμετέχουν σε αγώνες και επιλέγουν κάποιον νοτιοευρωπαϊκό προορισμό -λόγω καιρικών συνθηκών- για τις προπονήσεις τους.
Όπως είπε ο κ. Γιώργος Μαρινάκης πρόκειται για...
0ΤΟΠΙΚΑ
ΣΤΗΝ ΠΑΛΙΑ ΠΟΛΗ
Ανάγκη βρεφονηπιακού σταθμού
Η  ανάγκη δημιουργίας βρεφονηπιακού σταθμού εντός των ορίων της παλιάς πόλης τονίστηκε κατά τη συνεδρίαση του Συλλόγου Kατοίκων της Παλιάς Πόλης την περασμένη Τετάρτη. Επίσης, αποφασίστηκε η αποστολή σχετικού εγγράφου στο Δήμο.
Παράλληλα, όπως αναφέρεται σε χθεσινή ανακοίνωση του Συλλόγου Κατοίκων το Δ.Σ. συμφώνησε στην υιοθέτηση και επαναδημοσιοποίηση προτάσεων του προηγούμενου Δ.Σ. που αφορούν το κυκλοφοριακό.
Επιπλέον, ´καταγγέλθηκε στον Σύλλογο το κλείσιμο της οδού Γερασίμου εδώ και αρκετό καιρό από τον Δήμο λόγω της πιθανής κατάρρευσης κάποιων κτισμάτων. Καθώς η διέλευση είναι αδύνατη οι κάτοικοι ζητούν την επίλυση του θέματος το συντομότερο δυνατόν´.
ΗΧΟΡΡΥΠΑΝΣΗΕνα ακόμα θέμα που τέθηκε στη συνεδρίαση ήταν αυτό της ηχορρύπανσης.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Συλλόγου Κατοίκων της Παλιάς Πόλης ´εξακολουθεί ο Σύλλογός μας να δέχεται συνεχείς καταγγελίες από κατοίκους των οδών:  Χατζημιχάλη Νταλιάνη,  Σαρπηδόνος,  Καλλεργών, Δρακοντοπούλου, Καψοκαλυβών´. Ο Σύλλογος ´δεσμεύτηκε για...
0ΤΟΠΙΚΑ
ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ
Ελλειμματικές υποδομές
Λιγοστοί δημόσιοι παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί, ελλειμματικές υποδομές, ανύπαρκτοι ελεύθεροι χώροι και προβληματικές δυνατότητες δημιουργικής απασχόλησης για τα πολύ μικρά παιδιά.
Αυτά και άλλα πολλά καταγράφει ο Σύλλογος Γονέων Παιδιών Προσχολικής Ηλικίας των Χανίων, που το τελευταίο χρονικό διάστημα έχει δραστηριοποιηθεί έντονα σε μια προσπάθεια να αλλάξουν τα πράγματα προς το καλύτερο σε ό,τι αφορά τον ιδιαίτερα ευαίσθητο αυτόν τομέα.
Παρά τις δυσκολίες και τα προβλήματα τα μέλη του Συλλόγου δεν πτοούνται και συνεχίζουν να διεκδικούν τα αυτονόητα.
´Δυστυχώς για μας τους γονείς δεν υπάρχουν οι δομές στήριξης των οικογενειών μας. Στα Χανιά υπάρχουν μόλις 6 παιδικοί σταθμοί δημόσιοι και 30 ιδιωτικοί -κάτι που δείχνει πόσο ανάγκη υπάρχει- και ελάχιστοι δημόσιοι βρεφονηπιακοί σταθμοί´, αναφέρει η αντιπρόεδρος του Συλλόγου κα Φαίδρα Καραδήμα.
Δεν είναι όμως μόνο οι λιγοστοί δημόσιοι παιδικοί και βρεφικοί σταθμοί σε έναν Δήμο που, σύμφωνα με την...
0ΤΟΠΙΚΑ
ΚΑΙ ΣΤΟ ΜΑΡΑΘΙ
Γαλάζια σημαία
Μία ακόμα ´Γαλάζια Σημαία´ κυματίζει από προχθές το πρωί  στις παραλίες του Δήμου Χανίων και πιο συγκεκριμένα στην παραλία Μαραθίου της Δημοτικής Ενότητας Ακρωτηρίου.
Η τελετή ανάρτησης της «Γαλάζιας Σημαίας» πραγματοποιήθηκε από τον δήμαρχο Χανίων, Μανώλη Σκουλάκη, παρουσία αντιδημάρχων, δημοτικών συμβούλων και προέδρων και συμβούλων Δημοτικών - Τοπικών Κοινοτήτων και λουομένων.
Όπως τόνισε ο κ. Σκουλάκης «η απονομή της Γαλάζιας Σημαίας σε μια παραλία, όπως αυτή που βρισκόμαστε σήμερα στο Μαράθι Ακρωτηρίου, αποτελεί την καλύτερη εγγύηση ότι η συγκεκριμένη παραλία διαθέτει τις απαιτούμενες υποδομές αλλά το πιο σημαντικό είναι τόσο καθαρή ώστε να προσφέρει στους επισκέπτες της ασφάλεια». Παράλληλα, προσέθεσε ότι «οι Γαλάζιες Σημαίες στις παραλίες προσδίδουν ένα συγκριτικό πλεονέκτημα και ιδιαίτερα σε τουριστικές περιοχές όπως είναι τα Χανιά, συμβάλλοντας σημαντικά στην ενδυνάμωση του τουριστικού προϊόντος».
Τέλος, ο δήμαρχος Χανίων ανέφερε ότι ο Δήμος Χανίων διαθέτει πανέμορφες παραλίες και...
0ΤΟΠΙΚΑ
ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΓΕΝΙΑ
Παράδειγμα οι θυσίες των αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης
Η στάση ζωής και οι θυσίες των αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης θα πρέπει να αποτελέσουν παράδειγμα και πρότυπο για τις νεότερες γενιές, ιδιαίτερα στη σημερινή δύσκολη συγκυρία που περνάει η Ελλάδα. Αυτό επισημάνθηκε, μεταξύ άλλων, στην εκδήλωση τιμής και μνήμης για τον αγωνιστή του Εθνικού Δημοκρατικού Ελληνικού Συνδέσμου (ΕΔΕΣ) Κώστα Παπαγιαννάκη, που πραγματοποιήθηκε στον χώρο του Πνευματικού Κέντρου στα Περβολάκια Κισάμου.
Η εκδήλωση ξεκίνησε με την τέλεση επιμνημόσυνης δέησης καθώς συμπληρώθηκε ένας χρόνος από τον θάνατο του Κώστα Παπαγιαννάκη, ενώ στη συνέχεια η κόρη του και γραμματέας της Ένωσης Αγωνιστών του ΕΔΕΣ στην Αθήνα, Ροδάνθη Παπαγιαννάκη, αναφέρθηκε στην αντιστασιακή δράση του Κωστή Παπαγιαννάκη.
«Ο πατέρας μου έδρασε στην πόλη και ήταν υπεύθυνος και κύριος συντονιστής του ΕΔΕΣ για την Αθήνα, τον Πειραιά και τα περίχωρα», σημείωσε η κα Παπαγιαννάκη μιλώντας στα «Χ.Ν.» και πρόσθεσε: «Είναι υποχρέωσή μας να...
0ΤΟΠΙΚΑ
ΧΘΕΣ ΣΤΗΝ 1η ΜΑΛ
Μνήμη ηρώων
Μνήμη ηρώων, χθες, στο στρατόπεδο ´Αποστολάκη´ στην 1η Μοίρα Αλεξιπτωτιστών (ΜΑΛ) στο Μάλεμε, όπου τελέστηκε η επιμνημόσυνη δέηση υπέρ των πεσόντων καταδρομέων και χειριστών της Πολεμικής Αεροπορίας στην Κύπρο το 1974.
Η τελετή που έγινε παρουσία των μητροπολιτών Κισάμου - Σελίνου καθώς και Κυδωνίας - Αποκορώνου, περιλάμβανε προσκλητήριο νεκρών και κατάθεση στεφάνων.
Το ´παρών´ έδωσαν ο διοικητής του Β΄ Σώματος Στρατού κ. Θεόκλητος Ρουσάκης, ο πρέσβης της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Ιωσήφ Ιωσήφ και ο γενικός γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης κ. Θανάσης Καρούντζος.
Στην εκδήλωση το ´παρών´ έδωσαν επίσης εκπρόσωποι του Κοινοβουλίου, οι βουλευτές Χρήστος Μαρκογιαννάκης και Ευαγγελία Κουρουπάκη.
ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΩστόσο, κατά την κατάθεση στεφάνων οι βουλευτές αποδοκιμάστηκαν από οικογένειες των πεσόντων ηρώων του ’74, για τη μείωση και αναστολή των πολεμικών συντάξεων.
ΟΜΙΛΙΕΣ Ο διοικητής του Β΄ Σώματος Στρατού, κ. Ρουσάκης υπογράμμισε ότι η προσφορά αυτών...
0ΤΟΠΙΚΑ
ΣΤΗ ΣΟΥΔΑ
Γενέθλια για το Κρητικό Παραδοσιακό Σπίτι
Με αρκετό κόσμο, καλό κρασί, πλούσιο γεύμα, χορό και τραγούδι γιόρτασε το βράδυ του Σαββάτου ο Πολιτιστικός Σύλλογος Σούδας, τα πρώτα γενέθλια του Παραδοσιακού Σπιτιού, που ήταν ιδέα και έργο του συνταξιούχου σήμερα εφημερίου, π. Νικόλαου Φρονιμάκη. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο δήμαρχος Χανίων κ. Μανώλης Σκουλάκης, ο τέως δήμαρχος Σούδας κ. Γιάννης Περάκης, ο δημοτικός σύμβουλος Χανίων κ. Μανώλης Φραγκάκης, ο διοικητής του Ναυστάθμου αρχιπλοίαρχος  Κωνσταντίνος Βουλγαράκης κ.ά. Την εκδήλωση άνοιξε με χαιρετισμό του ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Σούδας κ. Γιάννης Φωκάς καλωσορίζοντας και ευχαριστώντας τον κόσμο της Σούδας, όλους τους φίλους, τις Αρχές -πολιτικές και στρατιωτικές- τους αδελφούς Γιάννη και Ραφαήλ Φυντικάκη με το συγκρότημά τους, τον παραδοσιακό Σύλλογο «Σταυραετοί» του Παντελή Δημοτάκη, ενώ επαίνεσε τη σημαντική συμβολή του παπα - Νικόλα Φρονιμάκη αλλά και του τέως δημάρχου Σούδας κ. Γιάννη Περάκη για το...
0ΤΟΠΙΚΑ
ΣΤΟ ΣΤ ΚΑΠΗ
Ομιλία για τη νόσο Αlzheimer
Ομιλία για τη νόσο Alzheimer οργανώνει το Στ’  ΚΑΠΗ του Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π. Δήμου Χανίων, σε συνεργασία με το Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ασθενών με νόσο Alzheimer Χανίων, σήμερα, στις 10 το πρωί, στον χώρο του ΚΑΠΗ....
0ΤΟΠΙΚΑ
ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΧΑΝΙΩΝ
Επίσκεψη σε χώρους στάθμευσης
Τους δύο υπαίθριους χώρους στάθμευσης οχημάτων που βρίσκονται στη συμβολή της Ακτής Κανάρη με την οδό Γερασίμου Παρδάλη στη Νέα Χώρα και οι οποίοι διαμορφώθηκαν από συνεργεία της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών σε οικόπεδα που παραχωρήθηκαν στον Δήμο Χανίων θα επισκεφθεί σήμερα, στις 10 π.μ., ο δήμαρχος Χανίων, Μανώλης Σκουλάκης.
Εν συνεχεία, θα δοθεί συνέντευξη Τύπου στον χώρο της Δυτικής Τάφρου, όπου θα πραγματοποιηθεί ο «Αγροτικός Αύγουστος 2011», από τις 4 έως 9 Αυγούστου.

...
0ΤΟΠΙΚΑ
ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΧΑΝΙΩΝ
Συνεδρίαση Επιτροπής Τουριστικής Προβολής
Συνεδριάζει σήμερα, στις 2 το μεσημέρι, η Επιτροπή Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής του Δήμου Χανίων με τα παρακάτω θέματα ημερησίας διάταξης:
- Αποτίμηση της μέχρι σήμερα δράσης της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Δήμου Χανίων.
- Τουριστική Πολιτική και ´Αγροτικός Αύγουστος 2011´.
- Εκδοση τουριστικού οδηγού του Δήμου Χανίων.
- Δημιουργία διαδικτυακής πύλης τουριστικής προβολής και ενημέρωσης Δήμου Χανίων.
- Τουριστική ανάπτυξη και πύλες εισόδου στον Δήμο Χανίων.
- Συμμετοχή του Δήμου Χανίων στην Ευρωπαϊκή  Εκθεση Κρουαζιέρας του Αμβούργου 27 - 29 Σεπτεμβρίου.

...
0ΤΟΠΙΚΑ
ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ
Πολίτες έπιασαν κλέφτη
Για κλοπή κατηγορείται 26χρονος Αλγερινός που έγινε αντιληπτός από πολίτες και συνελήφθη από αστυνομικούς στα Χανιά το μεσημέρι της περασμένης Παρασκευής. Σύμφωνα με την Αστυνομία, ο 26χρονος, αφού παραβίασε παράθυρο Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου, ιδιοκτησίας 55χρονου υπηκόου Ελβετίας, αφαίρεσε από τον εσωτερικό του χώρο δύο φορητούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές και είδη ρουχισμού και τράπηκε σε φυγή. Εγινε, όμως, αντιληπτός από πολίτες και συνελήφθη από ειδοποιηθέντες αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χανίων.

...
0ΤΟΠΙΚΑ
ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Εκλεψαν Αφγανό
Ληστεία σε βάρος του κατήγγειλε 26χρονος Αφγανός στην Αστυνομία Ηρακλείου. Σύμφωνα με την καταγγελία, προχθές το βράδυ τέσσερις άγνωστοι δράστες πήγαν σπίτι του, τον ακινητοποίησαν ασκώντας σωματική και φυσική βία, τον έριξαν στο έδαφος και του απέσπασαν από το παντελόνι του, το χρηματικό πόσο των τετρακοσίων ευρώ καθώς επίσης και διάφορα προσωπικά του έγγραφα.

ΕΞΙΧΝΙΑΣΗ
Στο μεταξύ, εξιχνιάστηκε προχθές από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου υπόθεση κλοπής που έγινε σε βάρος 33χρονου αλλοδαπού, υπηκόου Αλβανίας. Σύμφωνα με την καταγγελία του παθόντος, κατά το χρονικό διάστημα από 22 έως 23 Ιουλίου άγνωστος του έκλεψε τη μοτοσυκλέτα, η οποία τελικά βρέθηκε...
0ΤΟΠΙΚΑ
ΓΙΑ ΑΠΟΣΦΡΑΓΙΣΗ ΜΑΓΑΖΙΟΥ
Σύλληψη καταστηματάρχη
Για αποσφράγιση καταστήματος κατηγορείται ο υπεύθυνος του καταστήματος, 24 χρονών, ο οποίος συνελήφθη προχθές από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Χερσονήσου. Σύμφωνα με την Αστυνομία, ο 24χρονος ´κατελήφθη να λειτουργεί ως υπεύθυνος κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος έχοντας παραβιάσει τη σφράγιση που είχε επιβληθεί από το Τμήμα Δημοτικής Αστυνομίας Δήμου Χερσονήσου´.


...
0ΤΟΠΙΚΑ
ΣΤΗ ΧΕΡΣΟΝΗΣΟ
Συλλήψεις για κυκλοφορία παραχαραγμένων νομισμάτων
Συνελήφθησαν προχθές στη Χερσόνησο από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Χερσονήσου τέσσερις υπήκοοι Ολλανδίας, ηλικίας 20, 22, 22 και 24 ετών, για κυκλοφορία παραχαραγμένων νομισμάτων. Και οι τέσσερις αναγνωρίστηκαν από ιδιοκτήτη μπαρ στο οποίο πλήρωναν με παραχαραγμένα νομίσματα. Σύμφωνα με την Αστυνομία ´έθεσαν από κοινού σε κυκλοφορία το τελευταίο διήμερο στο κατάστημά του συνολικά δώδεκα, προφανώς πλαστά, χαρτονομίσματα των 50 ευρώ και δύο, προφανώς πλαστά, χαρτονομίσματα των 20 ευρώ´.

...
0ΤΟΠΙΚΑ
ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΝΕ
Προφεστιβαλική εκδήλωση στις Καλύβες
Προφεστιβαλική εκδήλωση στην πλατεία Καλυβών οργανώνει η ΚΝΕ Χανίων την Πέμπτη 4 Αυγούστου, στις 8.30 το βράδυ. Η εκδήλωση εντάσσεται στο πλαίσιο του 37ου φεστιβάλ ΚΝΕ - Οδηγητή με κεντρικό σύνθημα: ´Ο δικός σου δρόμος για τις δικές σου ανάγκες, με το ΚΚΕ για τον σοσιαλισμό´. Θα περιλαμβάνει πολιτική ομιλία και λαϊκό - κρητικό γλέντι με χορευτικό συγκρότημα.


...
0ΤΟΠΙΚΑ
ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΤΕΟ
Καθημερινή λειτουργία
Καθημερινά λειτουργεί από τις 8 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι το δημόσιο ΚΤΕΟ που βρίσκεται στον Ταυρωνίτη, όπως ανακοίνωσε η Περιφερειακή Ενότητα Χανίων. Για τον έλεγχο των οχημάτων δεν απαιτείται οπωσδήποτε ραντεβού. Σημειώνεται ότι το ΚΤΕΟ διενεργεί όλους τους απαιτούμενους από τον νόμο ελέγχους σε όλων των ειδών τα οχήματα εκτός των δικύκλων.
Για οποιαδήποτε πληροφορία οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλούν στο τηλέφωνο: 2824024001.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου