Τρίτη 19 Μαΐου 2015

ΠΡΩΤΑ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ Του Κων/νου Κ. Κνιθάκη



                                  ΝΕΑ ΑΡΜΟΝΙΑ ΟΟΥΕΝ

ΠΡΩΤΑ  Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ 
Του Κων/νου  Κ. Κνιθάκη

«Όποιος δεν φοβάται το πρόσωπο  του τέρατος, πάει να πεί ότι του μοιάζει. Και η πιθανή προέκταση του αξιώματος είναι, να συνηθίσουμε τη φρίκη, να μας τρομάζει η ομορφιά»
                                                       Μάνος Χατζηδάκης(30/07/1978)
Κι  ομορφιά μπορεί να είναι να πιστεύει και στην ανθρωπιά. Η ανθρωπιά βγαίνει από τον άνθρωπο. Κι αν πιστεύεις στην ανθρωπιά αγαπάς τον άνθρωπο. Ψάχνεις να βρεις την  ανθρωπιά όχι στην αγορά με φανάρι του Διογένη, αλλά στα ενδότερα του. Είναι κάθε « τέρατος». Γιατί κάθε τέρας είναι ένας άνθρωπος σε δύσβατο μονοπάτι ή σοκάκι της σύντομης ζωής του.  Τέρατα δημιουργούν τα αδιέξοδα σοκάκια της ζωής , τα δύσβατα όχι. Ένα χαρακτηριστικό της ανθρωπιάς είναι η αλληλεγγύη. Όποιος αγαπά τον άνθρωπο προσπαθεί να τον βοηθήσει(βοη –ήθος) όχι να τον «κατακεραυνώνει» για οποιοδήποτε ατόπημα του. Να ανασύρει  από μέσα του τις όποες θύμησες του ανθρώπινου είναι. Προγράμματα 3 εκατ. Δολαρίων για παρατήρηση της  αποδημίας των πτηνών στα «Αντι-κύθηρα»  μπορούν να υπάρχουν, Υπάρχουν όμως για πραγματική και εξευγενισμό της ψυχής; Για να πέσουν τα προσωπεία των τεράτων; Για να γίνει το τέρας, άνθρωπος.
Ήτανε ένα χρόνο πριν, σε επαρχιακό δικαστήριο αυτής της δύσβατης χώρας που προστάτες ζωών ζητούσαν την κεφαλή του ¨»τέρατος»  επί  πίνακι. Ο εχθρός δεν γεννιέται γί νεται. Τι θα γίνουμε χωρίς βαρβάρους, χωρίς «τέρατα» ;  Δεν θα έχουμε ταυτότητα, δεν θα υπάρχουμε !δεν θα είμαστε φιλόζωοι, φιλοοικολόγοι ,φίλο-φίλο κ.λ.π. στα Αντικύθηρα λοιπόν, χωρίς ανθρωπολόγους για την μέριμνα για τους ανθρώπους, εκατομμύρια δολάρια ξοδεύονται για την «παρατήρηση πτηνών» αλλά όχι για τους κατοίκους του νησιού. Είτε νησί είτε πόλη είτε κράτος. Είμαστε κάτοικοι των «Αντικυθήρων» . Παρατήσαμε τον άνθρωπο προτάξαμε  «τα ζώα» γίναμε «τέρατα» . γι αυτό «Πρώτα ο άνθρωπος» .
                                         

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου