Τετάρτη 1 Ιουλίου 2015

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΕΞΟΥΣΙΑΣ, ΚΑΙ ΤιΣ ΑΡΧΕΣ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ. Από : Το Δίκτυο «Κανείς μόνος στην κρίση» και την εφημερίδα δρόμου «Το Φρεάτιο»



ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΕΞΟΥΣΙΑΣ, ΚΑΙ ΤιΣ ΑΡΧΕΣ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ.
Από : Το  Δίκτυο «Κανείς μόνος στην κρίση» και την  εφημερίδα δρόμου «Το Φρεάτιο»
Κύριε διευθυντά
Ξεκινώντας  από  την εφημερίδα σας θέλουμε να απευθύνουμε  ένα δραματικό ερωτηματολόγιο, στους παραπάνω κυρίους  και στους θεσμούς  αυτής της κοινωνίας, ερωτήσεις που έχουν να κάνουν με την άμεση  επιβίωσης μας.
Σεβαστοί κύριοι
Δεν σας ζητάμε ούτε να μας σώσετε, ξέρουμε δεν μπορείτε, ούτε καν  σας κρατάμε κακία, που με την μεγαλειώδη πολιτική σας , μας στερήσατε για ένα απροσδιόριστο χρονικό διάστημα  τους βασικούς όρους της ύπαρξης μας. Δεν σας θεωρούμε καν κακούς , αυτό είναι  το ύψος σας. Πριν από όλα να κάνουμε αυτό που δεν έχετε το ηθικό ανάστημα να κάνετε εσείς. Παρ’ ότι δεν φέρουμε καμιά εύθηνη , μερικοί από εμάς είναι  αριστεροί   και με αυτήν την ιδιότητα ζητάμε συγνώμη  από τον Ελληνικό λαό για το έγκλημα που έκανε σε βάρος του μια κυβέρνηση του χώρου μας.  
Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή, η οικονομική κρίση και οι αδυναμίες  της κοινωνίας, με ένα βαθιά  αντιδραστικό και αναπαραγωγικό κράτος και με ένα ιδιωτικό τομέα  που είχε αποκλειστικό κατεύθυνση την κατανάλωση, έφερε  την χώρα στα πρόθυρα της χρεωκοπίας . Οι θεσμοί μαζί με τους πολιτικούς φωστήρες του προηγούμενου μπλοκ  εξουσίας , έφεραν το μνημόνιο με σκοπό να ελεγχτεί η χρεωκοπία και μετά από αιματηρές θυσίες να φτάσουμε σε μια πιο ανεχτή κατάσταση. Όταν η αρχή του τέλους της πρώτης  περιόδου άρχισε να φαίνεται, πριν ένα χρόνο ,το προηγούμενο μπλοκ εξουσίας , δεν είχε το θάρρος  να έρθει σε σύγκρουση με το παλιό κράτος που με νύχια και με δόντια κρατιέται στην ζωή, από το αίμα της κοινωνίας. Αντίθετα με μια συνεχή διολίσθηση παρέδωσε σε εσάς την εξουσία, σαν τους ακραιφνής υποστηρικτές της κρατικής γραφειοκρατίας . Δεν είχατε το  ηθικό ανάστημα να κάνετε ένα συμβιβασμό με τους θεσμούς , να συγκρουστείτε  με την κρατική γραφειοκρατία  και να ξεκινήσουν να μπαίνουν τα θεμέλια για μία βιώσιμη κοινωνία . Εσείς επιλέξατε το πιο χυδαίο που μπορέσετε . Μας κοροϊδέψατε, με την δήθεν διαπραγμάτευση , που μοναδικό στόχο είχε να φτάσει σε αδιέξοδο και να αποχωρίσετε με «τιμή» , διατηρώντας με όπλο το ψεύδος , την πολιτική σας επιρροή , είσαστε πιο λιπόβαροι από τους μνημονικούς, αυτοί μας πήραν  δικαιώματα  αλλά με τίμημα τον πολιτικό τους θάνατο. Να πούμε εμείς που σας ξέρουμε, σαν κάλπικη δεκάρα , στον λαό να,  μην πέφτει θύμα του σκωτσέζικο ντους  που τον επιβάλουν,, δεν πρόκειται να έχουμε συμφωνία, όση πολλή και να είναι η αύξηση της ανεργίας και  των υπολοίπων δινών .
Αλλά πολύ μακρηγορήσαμε. Δεν σας ζητάμε πρώην σύντροφοι, να υπερασπιστείτε τα συμφέροντα μας. Εξάλλου έχετε διαλέξει στρατόπεδο, στο οποίο  εμείς δεν ανήκουμε, την Χρυσή Αυγή και τους ΑΝ.ΕΛ. Σας ζητάμε να έρθετε, τουλάχιστον στο ύψος μιας μνημονιακής κυβέρνησης  και να απαντήσετε με θάρρος σε αυτά που αφορούν την ζωή  μας.
1)    Θα πάρουμε τους μισθούς ,τις συντάξεις και το επίδομα ανεργίας, που ανήκουν σε μας  και όχι στα ιδεολογήματα σας και στο συμφέρον του κόμματος και του κομματικού στρατού.;
2)    Πότε θα ανοίξουν οι τράπεζες, που τώρα δεν έχουν  λεφτά των ολιγαρχών και πότε θα ανοίξετε εκείνες τις τραπεζικές υπηρεσίες που είναι απαραίτητες για την μισθοδοσία και την τροφοδοσία σε πρώτες ύλες  και ότι άλλο χρειάζεται για να μπορούμε να ζήσουμε;
3)    Έχουμε δικαίωμα να έχουμε φάρμακα περίθαλψη και όλα τα αναγκαία  για να μην πεθαίνουμε σε λίγο καιρό;
4)    Τι επάρκεια  υπάρχει σε αγαθά και τη μέτρα έχετε πάρει στην περίπτωση που εξαφανιστούν;
5)    Έχετε στόχο νέο νόμισμα ,που εκτός όλα τα άλλα, θα μας αφήσει μερικούς μήνες δίχως χρήμα.;
6)    Θα έχετε από εδώ και ύστερα το θάρρος να μας ενημερώνετε υπεύθυνα για όσα πρακτικά μας αφορούν, είστε κυβέρνηση  και  όχι κομματική δικτατορία;.
Τέλος δηλώνουμε με όλη μας την ψυχή , πρέπει να ηττηθεί  το «όχι» των ακολούθων της Χρυσής Αυγής και της Λεπέν , σαν μοναδική προϋπόθεση  για να μην πάμε άκλαυτοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου