Δευτέρα, 1 Αυγούστου 2011

ΑΠΟ OLAPAOK.GR

"Φωνάζουν" Κέρκυρα και Αστέρας Τρίπολης

Ποια ήταν η αντίδραση των δύο επαρχιακών ομάδων, στο δημοσίευμα εφημερίδας που μιλούσε για εμπλοκή τους στο σκάνδαλο με τα "στημένα" παιχνίδια και για επικείμενο υποβιβασμό τους
Την έντονη αντίδραση τόσο του Αστέρα Τρίπολης, όσο της Κέρκυρας, προκάλεσε το δημοσίευμα εφημερίδας, που έκανε λόγο για επικείμενο υποβιβασμό των δύο ομάδων. Αμφότερες, μάλιστα, εξέδωσαν ανακοινώσεις, διαψεύδοντας οποιαδήποτε εμπλοκή τους στο σκάνδαλο με τα "στημένα" παιχνίδια και το παράνομο στοίχημα.
Η ανακοίνωση του Αστέρα:
"Με αφορμή σχετικό δημοσίευμα Αθλητικής Εφημερίδας με τίτλο "Υποβιβάζονται Τρίπολη και Κέρκυρα", η ΠΑΕ ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ θεωρεί υποχρέωσή της να ενημερώσει το φίλαθλο κοινό για τα παρακάτω:
ΟΥΔΕΠΟΤΕ Η ΠΑΕ ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ έχει εμπλακεί σε παιχνίδια στοιχηματισμού και προκαθορισμένων αποτελεσμάτων και η προσπάθεια σπίλωσης της ομάδας μας, απ' όπου κι' αν προέρχεται, θα πέσει στο κένο.
Δηλώνουμε δε ότι θα προασπίσουμε τα συμφέροντα της ομάδας μας, έναντι όλων αυτών, με κάθε νόμιμο τρόπο.
ΠΑΕ ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ".
Η ανακοίνωση της Κέρκυρας:
"Σήμερα γίναμε μάρτυρες μιας ανήθικης προσπάθειας να αναστατωθεί το νησί της Κέρκυρας, πάνω στην κορύφωση της τουριστικής περιόδου, όταν πληροφορηθήκαμε με πηχυαίους τίτλους αθλητικής εφημερίδας ότι η ομάδα μας υποβιβάζεται στην Β' Εθνική ! Και μάλιστα, ο υποβιβασμός της είναι ήδη προαποφασισμένος, απλά θα περιμένει για περίπου ένα μήνα!
Δυστυχώς, προκαλεί μόνο θλίψη το γεγονός ότι υπάρχουν εφημερίδες που εξαιτίας της φτωχής αθλητικής κίνησης επιλέγουν να "κατασκευάσουν" θέματα και "αποκλειστικότητες" που θίγουν κατά τρόπο συκοφαντικό ομάδες και ανθρώπους, κυρίως όμως προσβάλλουν τους λειτουργούς της ποινικής και αθλητικής δικαιοσύνης .
Ούτε λίγο ούτε πολύ , η εφημερίδα "ΕΞΕΔΡΑ" με το σημερινό της πρωτοσέλιδο αναδεικνύεται σε "Αρχάγγελο της Κάθαρσης", υποδεικνύει στους Ποδοσφαιρικούς Εισαγγελείς πώς να κάνουν την δουλειά τους, και εμπλέκει στο λίβελλο της ανθρώπους που ουδεμία σχέση έχουν με ο,τιδήποτε απ' όσα γράφονται, μόνο και μόνο για να εξυπηρετήσει την κανιβαλιστική διάθεση μερίδας του αναγνωστικού κοινού και να προσφέρει ένα συναρπαστικό ανάγνωσμα παραλίας. Όσο για δημοσιογραφική έρευνα ούτε λόγος.
Προκαλεί πραγματική κατάπληξη πως είναι δυνατόν με τόση ελαφρότητα μια αθλητική εφημερίδα να προκαταλαμβάνει τις εξελίξεις και να παίζει παιχνίδια σε βάρος ομάδων που πέρα από φορείς έκφρασης ανθρώπων και πόλεων, είναι παράλληλα και ανώνυμες εταιρείες, τα συμφέροντα των οποίων επηρεάζονται σφόδρα από τέτοιου τύπου δημοσιεύματα. Εκτός και αν όλη αυτή η μεθόδευση εξυπηρετεί κάποια άλλη σκοπιμότητα.
Είναι επίσης λυπηρό και προσβλητικό το γεγονός να εμφανίζονται ως "μαριονέτες της Εξέδρας", που θα ενεργοποιήσουν αποφάσεις ήδη προειλημμένες, οι Ποδοσφαιρικοί Εισαγγελείς της Ομοσπονδίας, που από τον Σεπτέμβριο "θα καλέσουν" την ομάδα μας για να "υποβιβαστεί" - με αλλά λόγια για να τη στήσουν στο εκτελεστικό απόσπασμα.
Είμαστε βέβαιοι ότι δεν είναι αυτή η εικόνα που έχουν οι ίδιοι οι Δικαστές για τον εαυτό τους .
Η Π.Α.Ε. Α.Ο. ΚΕΡΚΥΡΑ αποκρούει μετά βδελυγμίας το περιεχόμενο του σημερινού δημοσιεύματος , που "κρεμάει στα μανταλάκια" τον Πρόεδρο και τον Γενικό Διευθυντή της Εταιρείας κατά τρόπο απαράδεκτο , όταν από το ίδιο το δημοσίευμα δεν τους αποδίδεται καμιά εμπλοκή. Σε όσο χαμηλά επίπεδα κυκλοφορίας κι αν έχει κατρακυλήσει μια εφημερίδα, αυτού του τύπου ο κιτρινισμός δεν επιτρέπεται και ασφαλώς δεν θα γίνει ανεκτός.
Από πλευράς μας αποστέλλουμε εντός της ημέρας το σημερινό πρωτοσέλιδο της εφημερίδας "ΕΞΕΔΡΑ" προς όλους του αρμόδιους δικαστές της ποινικής και αθλητικής δικαιοσύνης προκειμένου οι υπεύθυνοι της εφημερίδας να δώσουν τις απαραίτητες εξηγήσεις εκεί που πρέπει . Παράλληλα, θα κινηθούμε ως οφείλουμε για την προάσπιση των συμφερόντων μας και την άσκηση παντός νομίμου δικαιώματός μας .
Ας είναι απολύτως ήσυχοι οι φίλαθλοι μας…".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου