Δευτέρα 1 Αυγούστου 2011

ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ 1-8 -2011.





ΕΛΛΑΔΑ kathimerini.gr
Hμερομηνία :  01-08-11             Eκτύπωση |   e-mail
Οξύνεται η αντιπαράθεση κυβέρνησης - ιδιοκτητών ταξί
Υπό τη σκιά του νέου αδιεξόδου στη συνάντηση Ραγκούση - αυτοκινητιστών συνεχίζονται τα μπλόκα στα διόδια του Ρίου, το αεροδρόμιο του Ηρακλείου, την Κέρκυρα. Παμπελοποννησιακή συγκέντρωση στην Τρίπολη, την Τρίτη.


Νέα συνάντηση είχε νωρίς το μεσημέρι αντιπροσωπεία των ιδιοκτητών ταξί με τον υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Γιάννη Ραγκούση, χωρίς ωστόσο να υπάρξει αποτέλεσμα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, στη συνάντηση και οι δύο πλευρές επέμειναν στις θέσεις τους, με τους ιδιοκτήτες να ζητούν επιτακτικά εδώ και τώρα αποδοχή του αιτήματος που έχουν διατυπώσει για πληθυσμιακά κριτήρια στην έκδοση των αδειών και τον υπουργό να τους αντιτάσσει τη δική του θέση, ότι ο ίδιος, δηλαδή, θα καταθέσει τις προτάσεις του έως το τέλος του μήνα και πάνω σ΄αυτές να γίνει ουσιαστικός διάλογος με κανόνες.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο κ. Ραγκούσης προειδοποίησε τους ιδιοκτήτες ότι η πολιτεία θα λάβει τα μέτρα της για να αντιμετωπίσει τις ακραίες συμπεριφορές, που εμφανίζονται σε όλη τη χώρα, σημειώνοντας ότι έχει δοθεί εντολή στις αστυνομικές και δικαστικές αρχές να επεμβαίνουν, όπου διαπιστώνεται ότι παρακωλύεται η κυκλοφορία.
Όπως δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΑΤΑ, Θύμιος Λυμπερόπουλος, αποφασίστηκε να πραγματοποιήσουν οι ιδιοκτήτες 48ωρη διαμαρτυρία έξω από το υπουργείο, στο οποίο έχουν συγκεντρωθεί ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας, προκειμένου να αποφευχθούν τυχόν επεισόδια.
Οι αυτοκινητιστές δηλώνουν αποφασισμένοι να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους και στο πλαίσιο αυτό νωρίτερα απέκλεισαν, για πρώτη φορά, την εθνική οδό Αθηνών-Πατρών. Ειδικότερα, ιδιοκτήτες ταξί από την Πάτρα, το Αίγιο και τη γύρω περιοχή, κρατούν αποκλεισμένα τα διόδια του Ρίου, με αποτέλεσμα η κίνηση των οχημάτων να γίνεται με μεγάλη δυσκολία και από την παλαιά εθνική οδό.
Πάτρα
Οι ιδιοκτήτες ταξί από την Πάτρα, το Αίγιο και την Αιτωλοακαρνανία έχουν αποκλείσει την εθνική οδό Πατρών - Κορίνθου στο ύψος των διοδίων του Ρίου και τη γέφυρα Ρίου - Αντιρρίου στο ύψος των διοδίων του Αντιρρίου.
Η κίνηση των οχημάτων από Πάτρα προς Κόρινθο γίνεται από την παλαιά εθνική οδό, μέσω των κόμβων Ρίου και Σελιανίτικων, ενώ οχήματα και επιβάτες περνούν το Ρίο - Αντίρριο με τα φέρι μποτ. Όσον αφορά τη διάρκεια των αποκλεισμών, οι ιδιοκτήτες ταξί έχουν ανακοινώσει, ότι οι αποφάσεις θα λαμβάνονται επί τόπου.
Στον κόμβο Μολυκρίου, στο 1ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού Αντιρρίου - Ιωαννίνων, έχουν μεταβεί οι ιδιοκτήτες ταξί της Αιτωλοακαρνανίας, με αποτέλεσμα να είναι αποκλεισμένη η πρόσβαση των οχημάτων τόσο προς την γέφυρα Ρίου - Αντιρρίου, όσο και προς τον δρόμο που οδηγεί προς Ναύπακτο, Γαλαξίδι και Ιτέα.
Θεσσαλονίκη
Με την επίδοση ψηφίσματος διαμαρτυρίας στον αρμόδιο της γενικής γραμματείας Μακεδονίας-Θράκης ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η πεζή πορεία που πραγματοποίησαν σήμερα οι ιδιοκτήτες ταξί του Νομού Θεσσαλονίκης.
Όπως τόνισε ο αντιπρόεδρος των ιδιοκτητών ταξί Νομού Θεσσαλονίκης Δημήτρης Καρατάκης, το απόγευμα θα συνεδριάσει η κεντρική επιτροπή, προκειμένου να αποφασιστεί το «μενού» των αυριανών κινητοποιήσεών τους.
Κρήτη
Παράλληλα, αποκλεισμένο κρατούν από το πρωί το αεροδρόμιο του Ηρακλείου ιδιοκτήτες και οδηγοί ταξί από ολοκλήρη την Κρήτη.
Οι διαμαρτυρόμενοι έχουν αποκλείσει τους δρόμους Ικάρου, Σενετάκη και Καρτερού, που οδηγούν στο αεροδρόμιο, με αποτέλεσμα ντόπιοι και ξένοι ταξιδιώτες να υφίστανται τέραστια ταλαιπωρία.
Κέρκυρα
Σε αποκλεισμό της κεντρικής εισόδου του λιμανιού στην Κέρκυρα προχώρησαν από το πρωί οι ιδιοκτήτες ταξί οι οποίοι συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους. Σκοπός της σημερινής κινητοποίησης, όπως λένε, είναι να μην επιτρέψουν την είσοδο των τουριστικών λεωφορείων στο χώρο, ώστε να εμποδίσουν την πραγματοποίηση των ημερήσιων εκδρομών για τους πελάτες από τα κρουαζιερόπλοια.
Στο πλαίσιο των απεργιακών τους κινητοποιήσεων, οι ιδιοκτήτες ταξί προγραμματίζουν, το μεσημέρι, να προχωρήσουν και σε αποκλεισμό του αεροδρομίου. Στο μεταξύ, τρεις «πειρατές» ταξιτζήδες συνέλαβαν οι αστυνομικοί στην Κέρκυρα, έξω από το αεροδρόμιο, την ώρα που μετέφεραν τουρίστες από διάφορα σημεία του νησιού έναντι χρηματικής αμοιβής.
Ο πρόεδρος του σωματείου ιδιοκτήτων ταξί Θ. Μίαρης, δήλωσε ότι δεν είναι οι μοναδικοί, καθώς τις τελευταίες δύο εβδομάδες, στην αιχμή της τουριστικής περιόδου, η «πειρατεία» ανθεί στο νησί.
Μάλιστα, είπε ότι έχουν ζητήσει από το ΣΔΟΕ να κάνει ελέγχους σε λιμάνι και αεροδρόμιο, καθώς, όπως υποστήριξε, από τις παράνομες μεταφορές πελατών το κράτος δεν εισπράττει τον ανάλογο φόρο.
Παμπελοποννησιακή συγκέντρωση την Τρίτη, στην Τρίπολη
Οι ιδιοκτήτες ταξί πραγματοποιούν αυτήν την ώρα κατάληψη στην Δ.Ο.Υ. Καλαμάτας και δηλώνουν ότι θα παραμείνουν εκεί για δύο ώρες.
Την Τρίτη ιδιοκτήτες ταξί της Πελοποννήσου θα πραγματοποιήσουν παμπελοποννησιακή συγκέντρωση στην Τρίπολη και θα επιδιώξουν συνάντηση με τον γενικό γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου Τάσο Αποστολόπουλο, στα γραφεία της Αποκεντρωμένης Περιφέρειας στην Τρίπολη.
Την Κυριακή, μετά την ολοκλήρωση της συνέλευσης της Ομοσπονδίας τους, τα μέλη του προεδρείου του ΣΑΤΑ (Συνδικάτο Αυτοκινητιστών Ταξί Αττικής) ανακοίνωσαν τη συνέχιση των κινητοποιήσεων τους.
«Δεν ήρθαμε εδώ για να αποφασίσουμε, συνεχίζουμε τις κινητοποιήσεις μας μέχρι να λυθεί το πρόβλημα», τόνισε ο Θύμιος Λυμπερόπουλος, πρόεδρος του ΣΑΤΑ.
«Θα κάνουμε κινητοποιήσεις, αλλά θα πρέπει ν΄ αποφεύγουμε λάθη, όπως αυτά που έγιναν στον Πειραιά, όπου συνάδελφοί μας πέταξαν λάδια στους δρόμους», υπογράμμισε, κάνοντας έκκληση για ψυχραιμία.
Ο ίδιος τόνισε ότι δεν επιθυμούν επεισόδια και κατηγόρησε τον υπουργό Μεταφορών Γιάννη Ραγκούση και τον ΣΕΤΕ (Σύνδεσμο Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων), ότι δυναμιτίζουν το κλίμα.
www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ









Advertiser Link





www.ikea.gr. Το νέο online σπίτι της ΙΚ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου